Hlavní obsah

Abramovič koupil nejdražší dům světa

Novinky, rei, Evening Standard, Financial Times
PAŘÍŽ/NEW YORK

Ruský miliardář Roman Abramovič se stal majitelem nejdražšího domu na světě. Spojenec ruského premiéra Vladimira Putina a majitel londýnského fotbalového klubu Chelsea za vilu na francouzské riviéře zaplatil 317 miliónů eur (asi 7,5 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Vila La Leopolda

Článek

Abramovič, trávící většinu času v Londýně, koupil vilu La Leopolda od vdovy po bankovním magnátovi Edmundu Safrovi. Dům byl původně postaven pro milenky belgického krále Leopolda. V minulosti nemovitost vlastnil například zakladatel Microsoftu Bill Gates či průmyslník a někdejší většinový vlastník Fiatu Gianni Agnelli.

Francouzská realitní kancelář okolní pozemek popsala následovně: 10 akrů panensky nádherné půdy, o niž se stará 50 zahradníků a která kaskádovitě spadá k přímořskému resortu Villefranche.

Bohatí Rusové nakupují i v USA

Bohatí Rusové rádi nakupují domy i v USA. Příkladem je - kdo jiný než - opět Abramovič. V dubnu koupil za 36,4 miliónu dolarů (asi 550 mil. korun) 200akrový ranč nacházející se jen pár minut od domu, jenž koupil o dva měsíce dřív a za nějž zaplatil 11,8 miliónů (177 mil. korun).

Američany střídají v jejich domech i další Rusové.

Dmitrij Rybolovlev, magnát podnikají v oblasti umělých hnojiv, zaplatil v květnu za přímořský dům Donalda Trumpa v Palm Beach 100 miliónů dolarů (1,5 miliardy korun). Oleg Bajbakov, prezident stavební a konzultační firmy GSC City, zase koupil na Manhattanu byt za 13,5 miliónu dolarů (přes 200 miliónů korun).

V New Yorku tvoří cizinci 15 procent zájemců o nemovitosti. Rusové jsou největší skupinou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám