Hlavní obsah

Českého jachtaře v Atlantiku zachránila bulharská loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bulharská nákladní loď zachránila ve vodách Atlantského oceánu českého jachtaře. Ten ve středu vyslal nouzový signál, protože se jeho jachta dostala do problémů. Bulhaři Čecha vyzvedli asi 1600 kilometrů od břehů Spojených států, napsal bulharský list Dnevnik.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jachtař Pavel Drobný byl na plavidle Phoenix jediný pasažér. Do potíží se dostal zřejmě kvůli extrémně špatnému počasí. Nouzový signál vyslal uprostřed noci.

Bulharské plavidlo Bella L bylo jediné v dosahu, které mohlo přijet na pomoc po upozornění z koordinačního střediska v Norfolku ve Virginii.

Bulharskou nákladní loď provozuje společnost VST. Její mluvčí Evelína Dojčinová řekla, že v oblasti bylo velmi špatné počasí, napsal server Sofiaecho.com. Drobného život nebyl podle mluvčí v ohrožení.

Záchranná operace trvala podle Dojčinové několik hodin. Loď Bella L plula na trase z řeckého ostrova Milos do amerického přístavu Claymont ležícím jihozápadně od Filadelfie, kam má dorazit v sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám