Hlavní obsah

Pojistil tři lidi a vzápětí si objednal jejich vraždu

Právo, ivi (Bratislava)
BRATISLAVA

Zvláštní kousek se podařil pojišťovacímu agentovi ze slovenských Košic. Jak informuje deník Pravda, pojistil tři studenty, které přesvědčil, aby ho v pojistných smlouvách uvedli jako člověka, kterému má být po jejich smrti pojistka vyplacena. Možná nepřekvapí, že si agent vzápětí objednal vraždu trojice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Muž začal vraždy připravovat před rokem. "Obviněný si za 300 tisíc korun objednal fyzickou likvidaci tří lidí," potvrdil mluvčí krajské prokuratury v Košicích Milan Filičko. Dvojice mužů, u nichž vraždy objednával, nikdy vraždit nechtěla a byla to pravděpodobně ona, kdo případ prozradil policii.

Objednavateli vražd hrozí až 25 let vězení.

Podobný případ se stal před čtyřmi lety v Trnavě, kde jeden muž uzavřel životní pojistky u devíti různých pojišťoven. Následně zemřel na následky deseti bodných ran. Na pojistkách se tehdy mělo vyplatit 19 miliónů slovenských korun.

Zajímavý případ se stal v roce 2005 v okolí Lučence, kde si muž odřízl prsty a na základě 15 pojistných smluv u různých pojišťoven chtěl vyinkasovat téměř pět miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám