Hlavní obsah

Žena držela v belgickém hotelu 17 otrokyň

– BRUSEL

Belgická policie osvobodila z hotelu v Bruselu patnáct žen. Údajně je tam jako otrokyně držela vdova po emírovi ze Spojených arabských emirátů a její čtyři dcery. Dalším dvěma ženám se podařilo utéct. Uvedl to britský list The Times.

Článek

Ženy podle svých slov obývaly jedno patro hotelu, pocházely z Filipín, Maroka, Indie, Egypta, Turecka, Iráku a Sýrie. Zavřené byly osm měsíců.

Emírova rodina, jejíž jméno zpráva neuvádí, si pronajala celé patro hotelu Conrad. Osm měsíců tu držela ženy, jimž sebrala pasy a nutila je pracovat jako služky, uklízečky a kuchařky. Dvěma z nich se nakonec podařilo utéct a zalarmovat policii.

“Nemohly jsme opustit hotel a musely jsme být k dispozici 24 hodin denně. Nesměly jsme si stěžovat ani se na nic ptát. Jen jsme čekaly, ža nás zavolají," řekla jedna z osvobozených žen.

Podle policie dostávaly ženy měsíčně méně než 150 eur (3560 korun) za to, že budou k dispozici čtyřiadvacet hodin denně a sedm dní v týdnu. Belgické úřady už začaly vyšetřovat, zda se ženy nestaly obětí pašování lidí.

Hotel Conrad se prezentuje jako jeden z nejexkluzivnějších v Bruselu. Luxusní pokoje, které měla vdova pronajaté, stojí 300 eur za noc (více než 7000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám