Hlavní obsah

Známý slovenský moderátor smetl rodinu na kolech, zabil dítě

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovensko je v šoku z dopravní nehody populárního moderátora zpravodajské relace televize Markíza Rastislava Žitného (31). Moderátor v neděli ve vysoké rychlosti narazil v protisměru do rodiny jedoucí na kolech a usmrtil pětiletého Tomáše Žilavého. Jeho rodina vyhrožuje, že mu smrt nikdy neodpustí.

Článek

V neděli se otec Žilavý se dvěma syny vracel z koupání u přehrady. U obce Rohožník nedaleko Bratislavy proti nim vyjel ve vysoké rychlosti luxusní vůz audi řízený moderátorem Žitným. Řidič v pravotočivé zatáčce nezvládl řízení, přejel do protisměru, kde narazil do cyklistů a následně do stromu.

"Jel hodně rychle. Podle mě jel rychlostí přes 150 za hodinu. Otec dítěte byl zraněný a v šoku, ale chtěl si to s řidičem vyřídit hned na místě," líčil situaci jeden z očitých svědků.

:.Kolo po srážce Foto: Policie SR

Těžce zraněné dítě a moderátora odvezl vrtulník do bratislavské nemocnice na Kramárech. "Dítě po převozu do nemocnice svým těžkým zraněním podlehlo," řekla Novinkám policejní mluvčí Alena Toševová.

Moderátor musel být operován a je nadále ve vážném stavu. Příčiny nehody policie vyšetřuje. V případě uznání viny hrozí moderátorovi až pět let vězení.

Rastislav Žitný. Foto: TV Markíza

Rodina pětiletého Tomáše Žilavého se nemůže se smrtí syna smířit. "Pro nás je vrahem a tím také navždy zůstane. Nikdy mu neodpustíme," cituje deník Nový čas rodiče. Rodina měla za několik dní cestovat na dovolenou k moři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám