Hlavní obsah

Novinář, který měl psát o vlastních vraždách, se v cele utopil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SKOPJE

Šestapadesátiletý makedonský novinář Vlado Taneski, kterého policie podezírala z brutálního zavraždění nejméně tří starších žen, spáchal ve své cele sebevraždu. Podle policie se utopil ve kbelíku s vodou. Taneski o zločinech, které měl sám spáchat, dokonce psal články.

Foto: Reuters

Makedonský novinář Vlado Taneski psal pro deník Utrinski vesnik.

Článek

Novináře zatkla policie v pátek a obvinila ho z únosu, pohlavního zneužití a napadení tří žen. Podezření na něj padlo poté, co v jeho článcích policie našla podrobnosti o zločinech, které přitom nezveřejnila.

Podle obvinění Taneski své oběti posléze rozřezal na kusy, které nacpal do plastových pytlů a vyhodil. Podle policie byl také zapleten do zmizení další ženy.

Všechny ženy, které měl Taneski zavraždit, se podobaly jeho zesnulé matce, s níž měl údajně velmi špatný vztah. Byly málo vzdělané a pracovaly jako uklízečky. Všechny pocházely ze stejné čtvrti západomakedonského města Kicevo, uvedla policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám