Hlavní obsah

Česká turistka zahynula při pádu v rumunských horách

PRAHA/BUKUREŠŤ
Aktualizováno

Šestatřicetiletá česká turistka zemřela v neděli v rumunském pohoří Fagaraš. Uklouzla při výstupu v horách. Její 42letý manžel skončil se zraněními v nemocnici, kam jej přepravil vrtulník. České velvyslanectví tragédii potvrdilo.

Článek

"Už to máme potvrzeno i od rumunských úřadů, od ministerstva vnitra, že zahynula česká občanka při pádu v horách,“ sdělil Novinkám v pondělí dopoledne vedoucí konzulárního úseku Ján Krivoš.

Podle rumunské tiskové agentury žena uklouzla na sněhu. Muže, který se ji snažil zachytit, strhla s sebou. Společně pak padali asi dvě stě metrů, uvedl mluvčí záchranářů z města Sibiu Adrian David. Muže přepravil do nemocnice vrtulník. Jeho stav je podle rumunských médií, které se odvolávají na lékaře, stabilizovaný, přestože utrěl utrpěl zranění hlavy. Český konzulát však nemohl zatím uvést žádné podrobnosti ke zranění muže.

Česká ambasáda pátrá, kam vlastně převezli zraněného

"My se snažíme od rána zjistit, ve které nemocnici leží, nemáme bohužel přesné informace. Rumunské orgány nás neinformovaly, kam byl zraněný převezen, informovaly nás jen o tom, že česká občanka zahynula a její tělo bylo převezeno do institutu soudní medicíny v Sibiu," uvedl Krivoš s tím, že není zatím potvrzeno, že jde o jejího mažela.

"Měl by být v nějaké nemocnici v Sibiu. Nepodařilo se nám ho ale zatím najít ani přes policii, ani přes horskou službu, ani když jsme kontaktovali jednotlivé nemocnice. Podle sdělovacích prostředků byl převezen do nemocnice v Tirgu Mures, tam ale není. Pracujeme na tom, abychom se spojili s ošetřujícími lékaři, zjistili zprávy o jeho zdravotním stavu, zejména kdy bude schopen převozu." dodal Krivoš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám