Hlavní obsah

Británie hlásí další ztrátu osobních dat

Novinky, BBC, rei
LONDÝN

V Británii unikla další data s osobními údaji tisíců lidí. Z nemocnice St. George’s Hospital v jiholondýnském Tootingu zmizelo šest laptopů s informacemi o 20 000 pacientech. Ve středu to potvrdilo vedení ústavu.

Foto: Profimedia.cz

Osobní údaje o tisících lidí zmizely z nemocnice St. George's v Tootingu.

Článek

Databáze obsahovaly jména, data narození a adresy pacientů. I když byly některé údaje chráněny heslem, vedení nemocnice se pacientům za potenciální škody omluvilo. Přiznalo také, že osobní údaje neměly v noteboocích co dělat. Ústav tak prý řešil dočasné problémy s počítačovou sítí.

Případ krádeže údajů o pacientech je v Británii druhým za poslední dny a další z řetězce ztrát osobních dat britskými úřady a institucemi.

Z domu jednoho lékaře ve Wolverhamptonu před pár dny zmizel počítač s údaji o 11 000 pacientech. Lékař v rozporu s předpisy data nezabezpečil. Zmizely informace s kompletní zdravotní dokumentací lidí.

Britské státní úřady ohlásily jen za poslední týden tři úniky citlivých dokumentů. Nejprve se našla tajná vládní zpráva o Iráku a Al Kajdě ve vlaku do Surrey a o pár dní později jiná pro ministerstvo financí.

Ve středu potvrdil salfordský úřad ministryně pro obce a místní zastupitelstva Hazel Blearsové krádež počítače s tajnými dokumenty týkajícími se údajně bezpečnostních otázek. Loni se v Británii opakovaně ztratila data o miliónech lidí.

Reklama

Související články

V londýnském vlaku se opět našly tajné spisy

Jen pár dní po aféře se ztracenými přísně tajnými spisy byl v londýnském vlaku nalezen další balíček s důvěrnými vládními materiály. Oznámil to v neděli list...

Výběr článků

Načítám