Hlavní obsah

V londýnském vlaku se opět našly tajné spisy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár dní po aféře se ztracenými přísně tajnými spisy byl v londýnském vlaku nalezen další balíček s důvěrnými vládními materiály. Oznámil to v neděli list The Independent.

Foto: , Novinky

Dokumenty se týkaly i boje proti terorismu.

Článek

Podle deníku se dokumenty týkají vládní politiky proti financování terorismu, pašování drog a praní špinavých peněz. Podrobně vysvětlovaly mechanismy podvodů, které by mohly sloužit třeba k financování terorismu či výroby íránských zbraní hromadného ničení. Materiály byly určeny jako podklad pro poradu u ministra financí, naplánovanou na příští týden. Nalezeny byly ve středu ve vlaku směrujícím na londýnské nádraží Waterloo.

O den dříve cestující ve vlaku z Waterloo našel obálku s přísně tajnými spisy o stavu iráckých bezpečnostních sil a s posledními poznatky o Al-Káidě. Dokumenty předal zpravodajské stanici BBC.

The Independent ujistil, že stejně jako BBC dokumenty vrátil úřadům. Mluvčí ministerstva financí prohlásil, že vláda byla případem krajně znepokojena a přijala opatření, aby se takový incident nemohl v budoucnu opakovat.

Vláda premiéra Gordona Browna musela již loni čelit několika podobným skandálům, když na konci roku vyšlo najevo, že se ztratily nosiče s osobními a bankovními údaji miliónů Britů.

Reklama

Výběr článků

Načítám