Hlavní obsah

Belgický pedofil dostal za znásilnění a vraždu dvou dívek doživotí

Belgický soud ve středu potrestal doživotím belgického pedofila za vraždu dvou děvčátek, které před dvěma lety otřásly celou Evropou. Z únosu a vraždy sedmileté Stacy Lemmensové a její nevlastní sestry, o tři roky starší Nathalie Mahyové, byl shledán vinným Belgičan marockého původu Abdallah Ait Oud.

Foto: Reuters

Belgický pedofilní vrah Abdallah Ait Oud je eskortován policií.

Článek

Ten se již v minulosti dopustil těžkých pedofilních zločinů, tentokrát jej usvědčily vzorky DNA. Kriminalisté navíc na těle dívek nalezli vlákna z kalhot odsouzeného, Oud přesto do poslední chvíle trval na své nevinně.

"Je to tvrdý trest, který plně odpovídá závažnosti činů, které jste spáchal. Doufám, že se ve vězení napravíte," řekl na adresu čtyřicetiletého odsouzeného soudce Stéphane Goux. Stále je ovšem možné, že se Oud proti rozsudku odvolá, jeho obhájce již využil patnáctidenní lhůty na rozmyšlenou.

Dívky zřejmě uškrtil

Obě holčičky, pohřešované skoro tři týdny, byly nalezeny na konci června roku 2006 mrtvé v betonové strouze u železniční trati v Lutychu asi 15 metrů od sebe. Pitva prokázala, že byly uškrceny a starší z nich byla znásilněna krátce po zmizení.

Na Ouda padlo podezření nedlouho po nalezení bezvládných těl. V době jejich zmizení se totiž pohyboval v nedaleké kavárně a pro policii byl velmi dobře známý pro svoje předchozí činy.

Případ vyvolal v Belgii a v Evropě temné vzpomínky na aféru pedofila Marka Dutrouxe. Ten byl zatčen v roce 1996 a následně usvědčen z únosu a znásilnění šesti dívek. Dvě z nich zabil a dvě nechal zemřít hladem. V pátrání po děvčatech z Lutychu se angažovala i organizace Child Focus, založená jedním z rodičů Dutrouxových obětí.

V posledních dnech Českem otřásá vražda, které se rovněž údajně dopustil pedofil. Z vraždy devítiletého Jakuba byl obviněn třiačtyřicetiletý Slovák, který se na Slovensku údajně vyhýbal nařízené psychiatrické léčbě. Podobně jako v ČR, v Belgii se rovněž objevila celá řada otazníků kolem léčby pedofilů. Oud se totiž již léčil, ale v roce 2005 byl propuštěn ze speciálního psychiatrického zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám