Hlavní obsah

Žena, zřejmě Češka, sjela s autem v Irsku do řeky a utopila se

Novinky, ČTK, aš, Irish Independent
DUBLIN

Mladá žena z východní Evropy, zřejmě Češka, zahynula při tragické autonehodě v Irsku. Uvedla to v pondělí zpráva na internetových stránkách deníku Irish Independent. K nehodě došlo v neděli pozdě večer. Auto sjelo z úzké klikaté cesty pro pěší a převrácené skončilo v kanálu řeky Boyne poblíž města Navanu jižně od Dublinu. Ministerstvo zahraničí ČR zatím nemá potvrzeno, že by obětí byla Češka.

Článek

Vůz Renault Clio havaroval ve 22:50 a ponořil se celý do vody. Nad hladinu byla vidět jen zadní kola zlatavého auta. Spolucestující se z vozu dostala, je ve stabilizovaném stavu v nemocnici,.

Havárie se stal po jedenácté hodině v noci, řidičku záchranáři vyprostili až v jednu hodinu po půlnoci, i když byli nasazeni potápěči. Do nemocnice byla dopravena kolem jedné a byla ihned prohlášena za mrtvou. Vyprostit ji zřejmě nemohli kvůli zapnutému bezpečnostnímu pásu.

List uvedl, že se předpokládá, že žena je z České republiky, ale nemá to ověřené.

Auto jelo po cestě pro pěší

Policie zatím neví, proč se automobil dostal do vody, ani co zabránilo řidičce dostat se z auta. Žádný další automobil neměl na nehodě podíl. Jasné není ani, proč jel renault po uzounké cestě pro pěší, která je široká nanejvýš dva a půl metru.

Nevypadá to, že vůz jel opatrně, když byl takto katapultován,“ uvedl jeden ze svědků.

Řidička možná špatně zabočila při výjezdu z parkoviště místo, aby najela na hlavní silnice, zamířila si to na cestu pro pěší, po níž ujela míli než havarovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám