Hlavní obsah

Cestu olomouckých motorkářů kolem světa přerušila nehoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Olomoucký motorkář, který se minulý týden zranil v Rusku za Čitou na cestě kolem světa, byl ve čtvrtek operován v domovském městě. V sobotu sdělil podrobnosti o nehodě, která přerušila plán cesty kolem světa.

Článek

Nehoda se stala na začátku června zhruba 500 kilometrů za Čitou, kdy už měli oba motocyklisté cestou dlouho deset tisíc kilometrů. "Extrémně nám nepřálo počasí, v noci sněžilo a mrzlo, poté se to umírnilo v déšť a na hliněných rozbahněných cestách jsme ujeli 500 kilometrů. Poté jsem zřejmě najel do špatného místa, uklouzlo mi to a saltem jsem přeletěl přes motorku," řekl Marek Mička.

Při pádu utrhl klíční kost a musel se okamžitě vrátit letecky domů. Nyní je třetí den po operaci. "Ruku mám sdrátovanou a čeká mne ještě jedna operace. Moc mi pomohli lékaři z olomoucké traumatologie," podotkl Mička.

Druhý účastník výpravy Libor Martínek se vrací do vlasti po vlastní ose. Postaral se i o Martínkovu mašinu, který poslal do Moskvy.

Zážitky jsou prý úžasné

Expedici však Mička navzdory zranění nevzdává: "Celá anabáze neskončila, otázka je nyní, jak pokračovat. Zážitky z cesty jsou úžasné."

Libor Martínek a Marek Mička vyrazili na cestu s názvem Kolem koule 8. května. Oba muži měli v plánu obkroužit Zemi a urazit při tom kolem 50 000 kilometrů. Projet chtěli nejen napříč celým Ruskem, ale v plánu měli i USA, Kanadu, Nikaraguu, Honduras, Peru, Keňu, Súdán či Egypt. Domů se měli vrátit po půl roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám