Hlavní obsah

Slovák dostal za zabití britského policisty osm let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v severoanglickém Bradfordu potrestal osmi lety vězení mladého Slováka, který loni na podzim zabil policistu, když ho srazil svým autem. Informoval o tom na svých internetových stránkách britský deník Daily Telegraph.

Foto: , Novinky

Slovák podle soudce před sražením policisty vůbec nebrzdil. Ilustrační foto

Článek

Soudce Jonathan Durham uvedl, že jedenadvacetiletému slovenskému imigrantovi udělil maximální trest, a to proto, že před střetem s policistou řídil agresivně a nepokusil se ani brzdit.

Nehoda, při níž zahynul 51letý policista Ian Walker, se stala loni v říjnu. Mladý Slovák se podle svědků pokoušel předjet pomaleji jedoucí auto, nevšimnul si přitom světelného dopravního sloupku a přejel do protisměru.

V plné rychlosti se pak čelně střetl s policistou na motocyklu. Policista se snažil zachránit tím, že z motorky seskočil, ale přesto skončil pod koly auta.

"Nebyly tam žádné stopy po brzdění, žádné známky zpomalení nebo alespoň pokus se srážce vyhnout, a to dokonce ani ve chvíli, kdy musel (řidič) vidět, že policista se smýkne přímo pod auto," uvedl v rozsudku soudce Durham. "Posílilo to můj závěr, že tento muž řídil agresivně a cynicky prostě proto, aby se ukázal nebo proto, že mu to dělalo radost," dodal.

Slovák, který pracoval v továrně jako skladník, do Británie přijel už před šesti lety a žil v Bradfordu spolu s bratrem. V době nehody měl pouze rok řidičský průkaz, který si odjel udělat zpět na Slovensko, píše Daily Telegraph.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám