Hlavní obsah

Při povodních v Británii zahynul 17letý mladík

LONDÝN

Sedmnáctiletý mladík se stal obětí povodní ve Velké Británii. Voda ve městě Witney u Oxfordu v jižní Anglii v úterý dva mladíky uvěznila v kanálové propusti. Nemohli se z ní dostat ven kvůli mříží, které v betonovém tunelu nainstalována, aby zadržela případný větší odpad. Záchranářům se podařilo vysvobodit jen jednoho.

Foto: Michaela Rehle , Reuters

Voda zaplavila i vesnice.

Článek

Zasahujícím hasičům v plovacích vestách voda sahala až po krk. Podařilo se jim zachránit Johna Radcliffa, který skončil se zraněními v nemocnici v Oxfordu. Vytáhli i druhého mladíka, jehož jméno nebylo zveřejněno. Oživovací pokusy ale byly marné. V nemocnici ho nakonec prohlásili za mrtvého. Jeho smrt hasiči označili za „tragédii“.

V úterý Oxfordshire zasáhly prudké deště. Během jediného dne spadlo tolik srážek jako obvykle za měsíc. Mnoho oblastí je pod vodou.

Prudce stoupající hladina vody uvěznila dvojici na poli u Eatsfiedl Road. Nakonec skončili v propusti, kanalizačním svodem se však nemohli dostat dál kvůli namontovaným mřížím, jež mají zabránit, aby se do kanalizace nedostal velký odpad a neucpal ji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám