Hlavní obsah

Soudní proces s Fritzlem se má konat s vyloučením veřejnosti

Právo, nek

Proces s Rakušanem Josefem Fritzlem (73), který 24 let věznil a znásilňoval ve sklepě svého domu vlastní dceru Elisabeth (42), se zřejmě uskuteční s vyloučením veřejnosti. Agentuře APA to řekl viceprezident dolnorakouského zemského soudu v Sankt Pöltenu Franz Cutka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž s použitím Reuters a Profimedia), Novinky

Josef Fritzl

Článek

Podle něj se neuvažuje o tom, že by kvůli očekávanému obrovského zájmu médií bylo projednávání kauzy přemístěno ze soudní budovy v Sankt Pöltenu do větší konferenční místnosti. Justice pravděpodobně připustí jen účast určitého počtu kamerových týmů, které by se ale musely zavázat, že záznamy poskytnou i ostatním médiím. "Termín procesu zatím nebyl stanoven," řekl dále Cutka.

Rakouští vyšetřovatelé mezitím pokračují ve vyšetřování případu. Jeho pachatel zůstává ve vazbě.

Mluvčí státního zastupitelství v Sankt Pöltenu Gerhard Sedlacek potvrdil, že Fritzl pravděpodobně neměl při páchání svých zločinů žádného komplice.

Jak dlouho šetření ještě potrvá, není prý známo. Na místě činu v Amstettenu nyní pracují specialisté na elektrická zařízení a vzduchotechniku.

Fritzl zadržoval Elisabeth v podzemním bunkru za železobetonovými, elektricky ovládanými dveřmi. Během této doby s ní zplodil sedm dětí, z nichž jedno krátce po narození zemřelo. Jeho mrtvolku pak spálil v kotli centrálního vytápění domu.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud prodloužil Fritzlovi o měsíc vazbu

Zemský soud v dolnorakouském St. Pöltenu v pátek o měsíc prodloužil vyšetřovací vazbu Josefu Fritzlovi, který 24 let věznil a zneužíval ve sklepení svého domu...

Výběr článků

Načítám