Hlavní obsah

Přívalové deště a krupobití zranily v Německu 11 lidí

– BERLÍN

Bouřky, přívalové deště a krupobití zasáhly o páteční noci a v sobotu dopoledne jižní a západní část Německa. Nejméně jedenáct lidí utrpělo zranění a nepříznivé počasí v řadě oblastí způsobilo dopravní komplikace, uvedla agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Při dopravních nehodách způsobených lijáky byli v Bavorsku zraněni čtyři lidé. Další dvě osoby v této spolkové zemi utrpěly těžká zranění, když se na jejich automobil zřítil strom. V sousedním Bádensku-Württembersku ztratila řidička na zaplavené silnici kontrolu nad svým vozem, vjela do protisměru a při následné dopravní nehodě bylo zraněno pět lidí.

Nepřízeň počasí zastavila na několik hodin provoz na železničních tratích z Frankfurtu do Berlína a z Frankfurtu do Hamburku, když zde bouře přerušila elektrické vedení. Spadlý strom zastavil dopravu i na trati z Frankfurtu do bavorského Würzburgu, která zůstala mimo provoz po celé sobotní dopoledne.

V Severním Porýní-Vestfálsku poškodily kroupy řadu aut. Zemědělci si rovněž stěžují na rozsáhlé škody na svých jahodových polích.

V zoologické zahradě v Krefeldu v Severním Porýní-Vestfálsku zahynulo kvůli krupobití devět plameňáků. Čtyři z nich zabily kroupy, které je udeřily do hlavy, dalších pět ptáků muselo být utraceno poté, co utrpěli zlomeniny. V bouři byly zcela zničeny i budovy dvou tropických pavilonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám