Hlavní obsah

V miliardovém podvodu na Slovensku jsou Češi mezi poškozenými

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

V případě miliardového podvodu s pozemky v Bratislavě jsou občané České republiky mezi poškozenými. Novinky o tom informoval slovenský Úřad boje proti korupci s tím, že vyšetřování pokračuje a další podrobnosti zveřejní až po uzavření celého případu.

Článek

Nepotvrdily se tak původní informace, že Češi jsou mezi pachateli.

Podvodníci získali pomocí falešných smluv a nastrčených osob v městské části Devínska Nová Ves statisíce metrů čtverečních zemědělské půdy, která se v blízké budoucnosti má změnit na stavební pozemky a tím se zvýší jejich hodnota. "Škodu odhadujeme až na jednu miliardu slovenských korun," uvedl ředitel Úřadu boje proti korupci Tibor Gašpar.

Podle slovenského tisku asi před měsícem dvě majitelky lukrativních pozemků trvale žijící v České republice oznámili policii, že je někdo podvodem obral o majetek v hodnotě 250 miliónů slovenských korun. Po autorech podvodu mají pátrat policejní agenti, kteří jsou infiltrováni v prostředí podnikatelů s nemovitostmi.

V bratislavské městské části Devínska Nová Ves bude zahájena výstavba nové čtvrtě. Počet obyvatel této části slovenského hlavního města se tak zvýší ze současných 17 tisíc na 30 tisíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám