Hlavní obsah

Slota prý nechodil do parlamentu, podepisoval ho stranický kolega

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Předseda vládní Slovenské národní strany (SNS) Ján Slota čelí obvinění, že nechodil na zasedání parlamentu a na prezenční listině ho podepisoval jeho stranický kolega Rafael Rafaj. Oba poslance si v úterý předvolal na kobereček předseda parlamentu Pavol Paška, ale Slota i Rafaj všechna obvinění popřeli. "Předseda parlamentu proto nemůže přistoupit k žádným sankcím," uvedl Paškův mluvčí Jozef Plško.

Foto: Jan Koller, ČTK

Ján Slota v parlamentu

Článek

Slota tvrdí, že podpisy na prezenční listině jsou jeho. Rafaj odmítl, že by falšoval Slotův podpis. Na případ upozornil deník SME, jeho že redaktoři několik dní sledovali poslance, jak se podepisují do prezenční listiny. Deník tvrdí, že Rafaj se minulý týden po dva dny podepisoval za Slotu, když předseda SNS vůbec v parlamentu nebyl.

Policie původně oznámila, že případ falšování podpisu prověří, ale v pondělí názor změnila a případem se už zabývat nechce.

Premiér Robert Fico reagoval na případ slovy: "My žádný problém nemáme. Problém má Ján Slota. Je to problém konkrétního politika, konkrétní strany." Podle Fica voliči každému politikovi u voleb spočítají, co dělá.

Podpisy na prezenční listině jsou podkladem pro přiznání poslaneckého platu. Slota, jako mimobratislavský poslanec, dostává měsíčně téměř 109 tisíc slovenských korun. Pokud by měl poslanec minimálně dva dny neomluvené, předseda parlamentu mu může snížit plat o polovinu. Pokud chyběl neodůvodněně čtyři dny, nemusí dostat ani korunu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám