Hlavní obsah

Právník Elisabeth Fritzlové popřel, že jeho klientka vystoupí v televizi

Právo, Novinky, aš, nek, Österreich
VÍDEŇ/AMSTETTEN
Aktualizováno

Elisabeth Fritzlová, kterou její otec Josef Fritzl po čtvrtstoletí věznil a zneužíval, se zatím nechystá vystoupit v televizi, jak o tom informoval rakouský bulvární list Österreich. Zprávu deníku dementoval advokát oběti Christoph Herbst s tím, že se zatím nic podobného nechystá. List se přitom odvolával právě na Herbsta.

Článek

"Nic takového není v plánu, alespoň zatím ne“ řekl agentuře APA v reakci na informaci, že Fritzlová se 26. května objeví ve vysílání rakouské veřejnoprávní televizní stanice ORF.

Ani ORF ale tvrzení listu Österreich nepotvrdila. "Žádná vyjednávání se o tom nevedou. Zájem z naší strany je a předložili jsme i nabídku, ale rozhodnutí je samozřejmě na rodině,“ řekl mluvčí ORF Rainer Scheuer. Případný termín vystoupení, pokud by k němu mělo dojít, je podle něj "zcela nejasný“.

List s odvoláním na Herbsta tvrdil, že rozhodnutí poskytnout rozhovor 26. května padlo na sobotní krizové schůzce na klinice, kam přišel právní zástupce Elizabeth Fritzlové Christoph Herbst.

Podle listu měla Elizabeth Fritzlová poskytnout rozhovor 26. května sama, její děti se před kamerou neměly objevit. Televize podobně jako v případě Kampuschové za rozhovor neměla platit, ale poskytne rodině peníze z prodeje práv odvysílat rozhovor v dalších zemích.

Nejagresivnější novináři jsou britští

Krizová schůzka se konala kvůli stále agresivnějším metodám bulvárních novinářů a paparazzi, kteří se za každou cenu pokoušejí získat fotografii Elizabeth a jejích dětí.

V pátek se jeden fotograf do místnosti, kde se léčí Elizabeth a její děti, pokoušel proniknout přes balkón, ale dopadla ho sestra a zavolala pomoc. Při následné potyčce s přivolaným příslušníkem ochranky byli dva lidé zraněni.

Podle Herbsta televizní vystoupení otupí snahu paparazzi získat snímek, za který by fotograf dostal asi milión eur. Dodal, že zvláště britští fotografové jsou mimořádně agresivní. Nabídka je navíc tak lákavá, že jeden ze zaměstnanců kliniky údajně nabízel snímek rodiny za 300 000 eur.

I o případné televizní vystoupení by byl velký zájem, protože o případu se ve světě informovalo ještě podrobněji než o osudu Kampuschové. V Amstettenu bylo 170 televizních štábů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám