Hlavní obsah

Bild: Camilla připravuje rozvod s princem Charlesem

Právo, KOV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech letech manželství s následníkem britského trůnu, princem Charlesem (59) plánuje jeho manželka Camilla (60) rozvod. Na webové stránce s odvoláním na americká média to v pondělí napsal německý bulvární list Bild.

Článek

Podle něj již několik lidí z královského paláce potvrdilo, že "od konce března žije pár tajně odděleně, ale veřejné povinnosti nadále vykonává společně, aby zakryl smutný stav manželství.”

"„Momentálně je to rozchod na zkoušku, ale jsem přesvědčen, že odtud už nevede cesta zpátky,“ prohlásil podle Bildu jeden ze spolupracovníků královské rodiny. Jeden ze sloužících u dvora připomněl, že "po svatbě s Camillou 9. dubna 2005 ve Windsoru princ úplně rozkvetl, působil šťastně a uvolněně, byl prostě k nerozeznání od dřívějška.“ To ale prý netrvalo dlouho, "lak brzy začal oprýskávat“.

Charles se posléze vrátil do starých kolejí, trpěl depresemi, byl kousavý a zlobil se více než předtím. Někteří to vysvětlují tím, že ho možná tížilo svědomí kvůl tragické smrti první manželky Diany nebo že to je důsledek nedostatku lásky v dětství. Důvodem může být dlouhé čekání na královskou korunu po matce Alžbětě II , ale i pochybnosti o sobě, zda má vlastnosti potřebné pro krále.

Ať už to bylo cokoliv, Camilla se stávala terčem jeho iracionálních zlostných výlevů. "Zejména v posledních čtyřech měsících se stále častěji hádají. Charles nadává na její lenost, stěžuje si, že se nechová jako členka královské rodiny a kritizuje vůbec její životní styl. Oba na sebe křičí kolikrát tak hlasitě, že je to personálu až trapné,“ prohlásil zdroj od dvora. Podle něj se Charles jednou natolik neovládl, že kopal do křesla, až ho rozlomil.

Při nedávné návštěvě francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho v Londýně údajně v afektu na Camillu křičel: „Co mě to napadlo si tě vzít? To byla největší chyba mého života! Neměl jsem kvůli tobě Dianu nikdy opouštět!“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám