Hlavní obsah

Česká turistka se těžce zranila na Malé Fatře

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
ŽILINA

Vážná zranění utrpěla v pátek 76letá česká turistka v pohoří Malá Fatra. Podle Horské záchranné služby česká turistka uklouzla na sněhu a padala asi 300 metrů. Pád starší ženy viděli další turisté, kteří se pohybovali na turistickém chodníku a mobilním telefonem přivolali horské záchranáře.

Článek

Do příchodu záchranářů se jednomu z turistů podařilo dostat do žlebu ke zraněné. Byla při vědomí, ale ve vážném stavu. Členové Horské záchranné služby po příchodu na místo ženu ošetřili a na nosítkách ji vynesli z těžko dostupného terénu. Následně ji vrtulník Letecké záchranné služby přepravil do nemocnice v Žilině.

Horská záchranná služba upozorňuje turisty, že na mnoha místech ve slovenských horách se v těchto dnech ještě drží sníh a na těchto místech často dochází k uklouznutí a ke zranění.

V dubnu 2008 zkolaboval 51letý český turista na Téryho chatě ve Vysokých Tatrách. Přes okamžitou resuscitaci se muže nepodařilo zachránit.

V březnu se ve Vysokých Tatrách zranil 31letý turista z Liberce, 19letý český snowboardista si v Nízkých Tatrách zlomil nohu a v oblasti Žeruchových věží ve Vysokých Tatrách se zranil další český horolezec. V únoru zasáhla lavina čtyři české horolezce v oblasti Malé Zmrzlé doliny. Tři muži se z laviny dostali sami a bez zranění. Žena, kterou vytáhli kamarádi společně se záchranáři, utrpěla jen lehká zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám