Hlavní obsah

Soud prodloužil Fritzlovi o měsíc vazbu

ČTK, aš, Novinky, APA
ST. PÖLTEN

Zemský soud v dolnorakouském St. Pöltenu v pátek o měsíc prodloužil vyšetřovací vazbu Josefu Fritzlovi, který 24 let věznil a zneužíval ve sklepení svého domu dceru Elizabeth. Oznámil to žalobce státního zastupitelství v St. Pöltenu Gerhard Sedlacek.

Článek

Podle mluvčího státního zástupitelství v St. Pöltenu France Cutky důvod uvalení vazby „nadále přetrvává“. Důvodem vazby je zabezpečení dalšího zajišťování stop, uvedl šéf dolnorakouské policie Franz Polzer

Zasedání soudu za zavřenými trvalo jen patnáct minut. Fritzlův obhájce nevznesl proti prodloužení vazby námitku a akceptoval je. Vazba byla na pachatele uvalena 29. dubna.

Sedlacek dodal, že vyšetřování případu pokračuje. Termín příštího výslechu Fritzla zatím nebyl stanoven. Fritzl byl poprvé vyslechnut ve středu, při tomto výslechu spolupracoval, o obsahu výslechu ale nebylo nic zveřejněno.

Vyšetřovatelé případu dnes oznámili, že zajišťování stop ve sklepním úkrytu bylo v zásadě ukončeno, pokračuje však průzkum celého domu, který má dohromady rozlohu asi 1000 metrů čtverečních, i přilehlé zahrady a garáže.

Policisté mimo jiné zjistili, že kromě sklepa si Fritzl vyhradil pouze vlastní přístup i do tří místností v domě. Na tyto místnosti se teď pátrání soustřeďuje především.

Reklama

Související témata:

Související články

Fritzl: Nejsem žádný netvor

Josef Fritzl, který do předminulého týdne čtvrt století věznil ve sklepě domu v rakouském Amstettenu dceru, opakovaně ji znásilňoval a měl s ní sedm dětí,...

Výběr článků

Načítám