Hlavní obsah

Princ Harry byl vyznamenán za službu v Afghánistánu

Novinky, jky, Novinky, Sky News
LONDÝN

Třiadvacetiletý princ Harry, který je v armádě známý jako Poručík Wales, dostal ocenění za svou službu v Afghánistánu, kde velel pluku Blues and Royals. Slavnostní události se účastnili členové královské rodiny i princova přítelkyně Chelsy Davyová, aby viděli, jak Harry přijímá svou první medaili za službu v armádě.

Foto: John Stillwell/Pool , Reuters

Princezna Anna vyznamenává prince Harryho.

Článek

Během ceremonie, která se odehrávala ve windsorských Combermere Barracks, si Harryho přítelkyně živě povídala s Harryho bratrem Williamem. Za služby v Afghánistánu bylo oceněno celkem 170 vojáků.

Harry a jeho spolubojovníci dostali medaile za službu v provincii Hílmand, kde probíhají nejostřejší boje s islámskými extremisty a bojovníky Talibanu. Plánovaná čtyřměsíční utajovaná služba se princi zkrátila na deset týdnů poté, co ji média odhalila a informovala o ní.

Princ, který je v následnické linii na třetím místě, rovněž uvedl, že jeho starší bratr William by také byl rád vyslán do bojové mise. William prošel čtyřměsíčním výcvikem pro piloty v rámci britského královského letectva a je možné, že bude nasazen také v Afghánistánu.

Reklama

Související témata:

Související články

Princ Harry se vrátil z Afghánistánu domů

Princ Harry, mladší syn britského následníka trůnu prince Charlese, se v sobotu vrátil do vlasti z Afghánistánu, kde od poloviny prosince bojoval proti...

Prince Harryho čeká povýšení

Princ Harry (23) dělá vojenskou kariéru. Po návratu z desetitýdenní mise v neklidné jihoafghánské provincii Hílmand ho povýší na nadporučíka a zvýší mu plat....

Výběr článků

Načítám