Hlavní obsah

Bestiální otec Fritzl může stát za vraždou mladé dívky

Novinky, rei
VÍDEŇ

Rakouská policie rozšiřuje vyšetřování osoby Josefa Fritzla, který se tento týden přiznal k tomu, že ve sklepě svého domu držel přes dvě dekády násilím svou dceru a měl s ní sedm dětí. Policie nově prověřuje, že Fritzl nestál za přes 20 let starou vraždou dívky, která byla velmi podobná jeho vězněné dceři.

Foto: Reuters

Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil svou dceru Elisabeth.

Článek

Tehdy 17letá Martin Poschová zmizela z domova v listopadu 1986. O deset dní později bylo její spoutané a mrtvé tělo nalezeno u jezera Mond poblíž, kde Fritzlova manželka Rosemarie vlastnila turistickou ubytovnu a kemp. Policie měla podezření na sexuální motiv vraždy.

Zarážející je dívčina podoba s Elisabeth Fritzlovou, kterou otec o dva roky dříve vylákal do sklepa domu v Amstettenu, omálil, spoutal a násilím držel 24 let až do konce minulého týdne. Během té doby s dcerou počal sedm dětí, z nichž jedno po porodu zemřelo a Fritzl ho spálil. „Porovnávali jsme fotografie, podobnost s dcerou Josefa Fritzla je neuvěřitelná,“ řekl deník The Times inspektor Alois Lissl.

Prošetřování spojení Fritzla s vraždou Poschové komplikuje skutečnost, že před dvaceti lety nebyla příliš rozvinutá metoda sbírání vzorků DNA. Lissl řekl, že policie ve středu obdržela nové svědectví, podle něhož Poschovou vyzvedla nějaká osoba autem. Neznámý člověk se zdál být ale mladší, než Fritzl.

Fritzl mezitím zůstává ve vazbě. Čelí několika obviněním, mezi nimi i ze zabití. Vedle bytu a sklepa v Amstettenu policisté zkoumají také další nemovitosti, které Frizlovým patří. Je jich v okolí Amstettenu nejméně pět.

Poschová měla v době vraždy při sobě kabelku, v níž měl být identifikační průkaz a klíče, které se nenašly. I když je to nepravděpodobné, existuje možnost, že si vrah věci nechal jako trofej. Policie nyní zjišťuje, zda věci nejsou v některých z Fritzlových nemovitostí.

Další slyšení Fritzla u soudce má být 13. května. Jeho právník hodlá prosadit klientovo propuštění z vazby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám