Hlavní obsah

V Košicích se při požáru udusily tři děti

Právo, Novinky, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOŠICE
Aktualizováno

Při nočním požáru bytu na košickém sídlišti Luník IX na východním Slovensku se udusily tři spící děti. Hasičům se podařilo zachránit čtyřleté dítě a jednu ženu (40) v kritickém stavu, které záchranka převezla do nemocnice. Ti jsou nyní mimo ohrožení života. Plameny uhasili hasiči v brzkých ranních hodinách.

Článek

Jak informoval velitel košických hasičů Jozef Mižura, oheň vznikl asi dvě hodiny po půlnoci v bytě v pátém patře. Děti přišly o život v bytě o patro výš nad ohniskem požáru.

"Byt na šestém poschodí byl tak naplněn dýmem, že se hasiči mohli orientovat jen hmatem," uvedl Mižura. V bytě, který požár přímo nezasáhl, našli hasiči pět ležících lidí. Chlapcům byly dva a tři roky a dívce devět let.

Dvě další osoby - žena a dítě - byly převezeny do nemocnice. "Pacientka je v kritickém stavu. Je v bezvědomí, dýchání zajišťují přístroje," řekla mluvčí nemocnice Denisa Vančíková. Stav čtyřletého chlapce se po převozu do Dětské fakultní nemocnice zlepšil, nyní je stabilizovaný. "Kromě otravy dýmem byl však chlapec i těžce podchlazený," uvedla mluvčí nemocnice Veronika Krausová.

Hořelo u sousedů

Podle hasičů je paradoxní, že v bytě, v němž požár vznikl, se nikomu nic nestalo.

Za příčinu požáru označili hasiči možnou manipulaci s otevřeným ohněm přímo v bytě, ale není vyloučena ani technická závada při černém odběru elektřiny. Starosta Luníku IX Ladislav Šaňa označil za pravděpodobnou příčinu požáru zkrat na elektrickém vedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám