Hlavní obsah

Slovenští vojáci kradli minometné granáty

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenské policii se podařilo zadržet tři vojáky, kteří nelegálně vyváželi munici z výcvikového prostoru Lešť. Na vojenském náklaďáku našla policie šest minometných granátů.

Článek

Policie nákladní automobil zastavila několik kilometrů od Zvolenu. "Dva vojáci byli zatčeni," potvrdil mluvčí policie Martin Korch.

Vysvětlil i způsob, jak při krádeži munice postupovali. "V evidenci zaznačili, že granáty byly použity. Oni je však ve výcvikovém prostoru schovali a později si pro ně přijeli," dodal Korch. Vojáci byli obviněni z nedovoleného ozbrojování a hrozí jim až osm let vězení.

Policie šla na jistotu. Speciální skupina Úřadu boje proti organizovanému zločinu sledovala vojáky už delší dobu. "Při dopadení pachatelů jsme úzce spolupracovali se speciálními složkami ministerstva obrany," dodal Korch.

Za jeden minometný granát mohli na černém trhu obdržet až 1000 amerických dolarů. Munice mohla skončit v rukou teroristů. Policie zatím vyšetřuje, zda vojáci pracovali na speciální objednávku. Není zatím jasné, jako množství munice se vojákům podařilo odcizit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám