Hlavní obsah

Slovenská policie zadržela německého obchodníka s drogami

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Ve slovenském městě Trnava zadrželi policisté mezinárodně hledaného obchodníka s drogami 46letého Ralfa Stimmera. Jak informoval mluvčí slovenské policie Martin Korch, jeho zadržení bylo vyvrcholením mezinárodní spolupráce specializovaných složek slovenské a německé policie.

Článek

Prokuratura v Chotěbuzi vydala na Stimmera evropský zatykač, protože nenastoupil k výkonu trestu za obchodování s drogami.

"V roce 2002 se Stimmer podílel na obchodování s desítkami tisíc kusů tabletek extáze. Drogy pocházely z Nizozemí a přes Německo se dostaly až do amerického Miami," uvedl Korch. Za každou úspěšnou akci inkasoval Stimmer 2500 amerických dolarů. Německá justice mu vyměřila 6,5 let vězení. Na Slovensku se zdržoval od konce roku 2007.

Trnavská krajská prokuratura rozhoduje o jeho vydání do Německa. Na Slovensku je to za posledních několik dní již několikátý případ s drogami.

Kokain skončil v peci

Za přísných bezpečnostních opatření skončilo ve čtvrtek ve spalovně podniku Duslo Šaľa rekordních 163,7 kilogramu vysoce kvalitního kokainu, který v únoru zadržela slovenská policie. Na mimořádné tiskové konferenci o tom informoval mluvčí policie Martin Korch.

Kokain byl uložen v celním skladu v okresu Dunajská Streda ve dvou kontejnerech, jejichž obsah byl deklarovaný jako víno dovezené na Slovensko z Jižní Ameriky. Ve 35 kartonech bylo 420 lahví, které obsahovaly krystalickou látku.

"Na základě expertízy jsme zjistili, že se jedná o kokain," uvedl ředitel Celního kriminálního úřadu Jozef Dudáš. Hodnota kokainu přesahovala půl druhé miliardy slovenských korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám