Hlavní obsah

Němka zavraždila osm svých dětí, dostala 15 let

BERLÍN

Německý soud ve Frankfurtu nad Odrou v pondělí v opakovaném řízení potvrdil maximální trest 15 let vězení pro matku, která hned po porodu zavraždila nejméně osm ze svých 13 dětí. Oznámila to německá média.

Článek

Sabine Hilschenzová (42) byla k tomuto trestu odsouzena již v roce 2006, vyšší soud však rozhodl záležitost vrátit k novému posouzení, protože podle něj nebylo dostatečně prokázáno, že pachatelka je schopna nést za své činy plnou zodpovědnost. Obhajoba žádala pro svou mandantku nanejvýš deset let vězení.

Soud ve Frankfurtu nad Odrou si dal vypracovat nové psychologické posudky obžalované a oba dotázaní odborníci došli k závěru, že byla plně schopna uvědomovat si závažnost svých opakovaných činů. Porota proto potvrdila původní verdikt.

Vražedkyně: měla jsem problémy s alkoholem

Patnáct let je maximální sazbou za zločin, který šokoval celou zemi a je považován za nejhorší svého druhu v novodobé historii Německa. Hilschenzová v letech 1992 až 1998 usmrtila osm svých dětí ihned po jejich narození. Policie nalezla celkem devět mrtvolek dětí, přičemž vražda devátého novorozence, kterou žena spáchala v roce 1988, je již promlčena.

Ve většině případů žena podle výsledků vyšetřování novorozence zabalila a nechala je zemřít. Pak je pohřbila do květináčů na balkoně. Později mrtvolky převezla ke svým rodičům. Ostatky skryté v květináčích, vědrech a starém akváriu objevil náhodně soused, který dával do pořádku garáž u jejích rodičů.

Během prvního procesu odmítala Hilschenzová vypovídat, během nynějšího však uvedla, že měla tehdy značné problémy s alkoholem a na nic se nepamatuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám