Hlavní obsah

Dvě německá letadla kvůli výtržníkům nouzově přistála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA
Aktualizováno

Kvůli problémům s opilými cestujícími musela dnes hned dvě německá dopravní letadla požádat o neplánované mezipřistání v Polsku. Oznámila to agentura DPA s odvoláním na upřesněné informace varšavského policejního mluvčího Mariusze Sokolowského.

Článek

Letadlo německé společnosti Lufthansa, které směřovalo na Ukrajinu, požádalo o nouzové přistání v Polsku kvůli opilému cestujícímu, který začal vykřikovat, že je terorista. Polská pohraniční stráž na letišti Pyrzowice u Katovic muže údajně ruské národnosti vyvedla z letadla a prohledala jeho zavazadla. Nenašla však žádný důkaz, že by to byl skutečně terorista, řekl mluvčí pohraniční stráže Cezary Zaborski.

Stroj Airbus 320, který vzlétl z Frankfurtu nad Mohanem se 113 cestujícími na palubě, pokračoval potom do Kyjeva. Polští prokurátoři teprve rozhodnou, zda bude muž zadržen.

Druhý opilý výtržník způsobil problémy na palubě letadla německé společnosti LTU na lince z Düsseldorfu do Bangkoku. Pilot požádal o povolení k nouzovému přistání na varšavském letišti Okecie. Podle Sokolowského byl výtržníkem Němec, který cestoval s manželkou a dětmi. Policie ho zadržela, letadlo pak pokračovalo v cestě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám