Hlavní obsah

VIDEO: Italská policie zabavila mafii majetek za miliardy

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italská policie zabavila kalábrijské mafii Ndrangheta majetek v hodnotě téměř čtyři miliardy korun. Razie za středečního úsvitu se uskutečnily v regionech Kalábrie a Lombardie. V rukou policistů skončily domy, auta, pozemky a obchody.

Foto: Profimedia.cz

Zasahující italští policisté

Článek

V obou regionech působí soupeřící mafiánské klany, které jsou vyšetřovány v souvislosti s šesti vraždami v Německu ze srpna loňského roku. Policie po střelbě v Duisburgu zatkla třicet lidí.

Středeční razie se uskutečnily dva týdny poté, co byl v Kalábrii zatčen údajný šéf Ndranghety Pasquale Condello (57).

Cena zabaveného majetku však kontrastuje se odhadovanými zisky organizace. Ndrangheta téměř výlučně kontroluje dovoz kokainu z Kolumbie, což jim ročně podle odhadů přináší v přepočtu přes 800 miliard korun.

Podle zprávy italského parlamentu navíc organizace rozšiřuje své operace ve zbytku Evropy, v USA či Argentině a Austrálii. Do Spojených států prý Ndrangheta vysílá lidi, aby uzavřeli spojenectví s rodinami, s nimiž byl v 80. letech minulého století přerušen kontakt. Organizace se prý navíc kromě obchodu s drogami začíná angažovat i v dalších oblastech.

Ndragheta se stala v Itálii a ve světě větší hrozbou než Cosa Nostra, jejíž syndikátní partnery přebírá.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie dopadla bosse kalábrijské mafie

Po více než dvacetiletém pátrání dopadla italská policie dalšího mafiánského bosse na útěku - Pasquale Condella (57), hlavního kmotra zločineckého gangu...

Výběr článků

Načítám