Hlavní obsah

Soud uznal vinným suffolského škrtiče z vražd pěti prostitutek

IPSWICH
Aktualizováno

Porota u soudu v anglickém Ipswichi označila ve čtvrtek za vraha pěti prostitutek 49letého Steva Wrighta. Ten vinu popírá, i když přiznal, že ženy znal a setkal se s nimi, což potvrdil i test DNA. V pátek ho odsoudil na doživotí.

Foto: REUTERS, Reuters

Sufffolkský škrtič Steve Wright

Článek

Wright před soudem přiznal, že měl sexuální styk se čtyřmi z pěti zavražděných žen. Test DNA i stopy krve, textilní vlákna a další důkazy potvrdily spojitost mezi Wrightem a vraždami, za které mu hrozí až doživotí.

Podle žaloby si Wright ale všech pět žen z hrabství Suffolk „záměrně vybral a zavraždil je“ během šesti a půl týdne.

Pět vražd otřáslo Suffolkem

Případ zahájilo 1. listopadu pátrání po první oběti, nezvěstné devatenáctileté Taniy Nicolové. O dva týdny později se začalo velké vyšetřování, protože nezvěstná byla i 25letá Gemma Aadamsová a oba případy se vyznačovaly „nápadnou podobností“.

Tělo Adamsové bylo nalezeno 2. prosince. Tělo Nicolové bylo nalezeno v potoce 8. prosince. O dva dny později objevil motorista tělo další zmizelé 24leté Anneli Aldertonové, které mrtvá ležela s rozpaženýma rukama, jako by byla ukřižovaná. Do stejné pozice bylo naaranžované i tělo Annette Nichollsové, která byla nalezena jako poslední po těle Pauly Clenellové.

Všechna těla byla nalezena v okolí Ipswiche v hrabství Suffolk, což byl důvod, proč se pachateli přezdívalo "suffolkský škrtič".

Wright by několik dní sledován než byl 19. prosince zadržen. O dva dny později byl obžalován.

Nebyl to první střet Wrighta se zákonem. Když v roce 2001 pracoval v hotelu Brook ve Felixstowe, ukradl několik set liber z příruční pokladny, za což byl odsouzen ke stu hodinám veřejných prací

Reklama

Související témata:

Související články

Anglie se bojí sériového vraha prostitutek

U východoanglického města Ipswich se v posledních osmi dnech našly mrtvoly tří prostitutek a jedna další se pohřešuje. Policie vyzvala všechny místní ženy,...

Výběr článků

Načítám