Hlavní obsah

Maďar zinscenoval kvůli pojistce vlastní smrt

Právo, ivi (Budapešť)
BUDAPEŠŤ

Maďar Zoltán Rex v roce 2001 zinscenoval svou vlastní smrt na dovolené v Řecku. Šest let se ukrýval a za tu dobu se jeho manželka pokusila získat 252 miliónu forintů (asi 25 miliónů korun) z jeho životních pojistek.

Článek

Jak informuje deník Népszava, podvod odhalila policie ve spolupráci s pojišťovnou a muž byl loni zadržen v České republice.

Rex trávil v září 2001 dovolenou společně s rodinou a přáteli u řeckého města Tolo. 26. září při surfování zmizel v moři. Řecké úřady po něm intenzivně pátraly, ale po půl roce případ uzavřely. Jeho manželka po návratu z dovolené informovala pojišťovny o smrti manžela, který rok před dovolenou uzavřel několik životních pojistek na celkovou částku 252 miliónů forintů.

V roce 2003 prohlásil soud v Budapešti muže za mrtvého. Policie však na žádost pojišťoven pokračovala ve vyšetřování případu. Pojišťovny se odvolaly na probíhající vyšetřování a pojistnou částku odmítly vyplatit.

V roce 2007 se objevily informace, že muž žije v odlehlé české obci. Česká policie ho vypátrala. Měl u sebe falešné doklady na jméno László Boros. V listopadu 2007 ho česká policie odevzdala svým maďarským kolegům. Od té doby je ve vyšetřovací vazbě.

U výslechu se přiznal, že několik týdnů se ukrýval na Krétě, následně odjel do Itálie a nakonec do České republiky. Do podvodu byla zainteresována manželka i přátelé, s nimiž trávil dovolenou. Paradoxní je, že jeho manželka se v roce 2005 vdala, i když věděla, že její manžel žije.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám