Hlavní obsah

Francouzský prezident vyhrál soudní spor s Ryanairem

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy vyhrál v sobotu u soudu spor s leteckou společnosní Ryanair. Důvodem pře bylo, že nízkonákladové aerolinie uveřejnily jako reklamu v listu Le Parisien snímek francouzského prezidenta a jeho partnerky Carly Bruniové. Bruniové musejí aerolinky vyplatit odškodné 60 000 eur.

Foto: Nasser Nuri, Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a exmodelka Carla Bruniová

Článek

V reklamní kampani upozorňující na snížení cen letenek byla užita fotografie Bruniové se Sarkozym doplněná textem "S Ryanairem si může celá moje rodina dovolit zúčastnit se svatby".

Ryanair se ještě před zahájením soudu dvojici omluvil s tím, že už nikdy nic podobného neudělá. Zdůrazňoval, že reklama měla formu nadsázky. Nabídl dar 5000 eur pro jakoukoli charitativní organizaci, kterou Sarkozy vybere.

Sarkozy však trval na soudu. Jako odškodné požadoval jedno euro. I to Ryanair už dopředu akceptoval s tím, že ještě věnuje 5000 eur na charitu. Bývalá modelka Bruniová však požadovala náhradu škody ve výši 500 000 eur. S tím Ryanair ale nesouhlasil, nabídl ji euro a 5000 eur jako dar pro charitu.

Thierry Herzog, který pár právně zastupuje, označil požadavek Bruniové za odpovídající, protože pro tuto modelku je honorář kolem půl milionu eur za zveřejnění fotografie běžný.

Reklama

Související témata:

Související články

Prezident Sarkozy si vzal modelku Bruniovou

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy se v sobotu v Elysejském paláci oženil se svou přítelkyní Carlou Bruniovou. Uvedla to francouzská televizní stanice...

Výběr článků

Načítám