Hlavní obsah

V Británii zachránili 23 lidí z trajektu na rozbouřeném moři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Do bezpečí britští záchranáři dostali v pátek ráno 23 pasažérů a členů z trajektu v Irském moři, kde zuří bouře. Pro jejich záchranu musely být nasazeny vrtulníky britského Královského námořnictva i irské pobřežní stráže. Sever a východ Británie čelí bouřím provázeným hustým sněžením.

Foto: Phil Noble , Reuters

Trajekt Riverdance, který nakonec skončil na písku.

Článek

Trajekt Riverdance zahnaly na Irské moře od Blackpoolu silné a vysoké vlny. Kapitán se nakonec rozhodl pro evakuaci pasažérů. Opuštěná loď uvázla na mělčině.

Riverdance není jedinou lodí, postiženou bouří na moři. V ohrožení je i posádka rybářské lodi u Hebrid. Všechny jejích čtrnáct členů je už na palubě v záchranných vestách, kvůli bouři jim ale nemohou záchranáři shodit gumové čluny. Operace na jejich záchranu navzdory špatnému počasí pokračuje. Uzavřen je i přístav Dover.

Velké problémy způsobilo počasí i v dopravě. Silný vítr způsobil několik nehod. Vítr o rychlosti 100 kilometrů za hodinu převrátil ve čtvrtek na dálnici M6 nákladní automobil. jeho 45letý řidič zemřel. Kvůli převrácenému nákladnímu automobilu byl uzavřen most u Edinburghu.

V nemocnici skončila malá holčička, kterou vítr srazil i s kočárkem do jezera.

Situace na silnicích se může ještě zhoršit, protože má hustě sněžit, ve Skotsku se čeká až 30 centimetrů sněhu. Sněžit ale má i na severovýchodě Anglie. Kvůli tomu byly preventivně uzavřeny některé školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám