Hlavní obsah

Hasič vyhrožoval synovi Sarkozyho smrtí

Právo, nek
PAŘÍŽ

Desetiletý Louis, syn francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho, se stal obětí telefonického vyhrožování smrtí. Informovala o tom v úterý ministryně vnitra Michele Alliotová-Marieová s tím, že v pozadí stáli dva muži, které policie již zatkla. Jde o jednadvacetiletého pracovníka telekomunikační společnosti Orange, jenž se dostal k seznamu utajovaných telefonních čísel, a jeho o rok staršího známého, hasiče.

Foto: Nasser Nuri, Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a exmodelka Carla Bruniová

Článek

První z nich se loni v srpnu chlubil před přáteli, že zná číslo tehdejší první dámy Francie Cécilie Sarkozyové, s níž se šéf Elysejského paláce později rozvedl. Hasič pak na číslo zavolal, avšak narazil na malého Louise. Toho pak i telefonicky celé týdny obtěžoval.

Podle týdeníku Le Point se chlapec s problémem svěřil své nevlastní sestře Jeanne-Marie, dceři Cécilie Sarkozyové z dřívějšího manželství, jež obtěžujícímu muži zaslala SMS s výzvou, aby okamžitě přestal. To hasiče ale neodradilo, načež 5. ledna dokonce pohrozil Louisovi smrtí. „Teď zemřeš,“ zněla výhrůžka, o níž už chlapec řekl matce. Ta vzápětí informovala Sarkozyho a policie pachatele rychle vypátrala. Zatčeni byli v polovině minulého týdne, v únoru jdou před soud.

Dohady kolem údajné svatby pokračují

Kolem šéfa Elysejského paláce a jeho utajené svatby s italskou zpěvačkou Carlou Bruniovou se mezitím rozvířila mohutná vlna dohadů. Prezidentská kancelář nadále odmítá informace tisku o svatbě komentovat. Pochyby do záležitosti vnesla Marisa Bruniová, matka Carly. „Právě jsem Carlu viděla, ale o ničem se nezmínila,“ řekla agentuře Reuters.

Je prý ale možné, že se skutečně vzali, aniž by pozvali hosty. Na internetu a v některých médiích se kromě toho objevily spekulace, že Carla Bruniová je těhotná, a že právě proto prý prezident se svatbou tolik pospíchal.

Bezplatný deník 20 minutes napsal, že Carla první lednový týden navštívila kvůli začínajícímu těhotenství gynekologii na pařížském luxusním předměstí Neuilly.

Do Sarkozyho se mezitím kvůli soukromí pustila jeho socialistická konkurentka z loňského boje o prezidentský úřad Ségolene Royalová. V rozhovoru pro stanici Europe 1 mu vytkla, že se „chová jako král Ludvík XIV“.

„Nicolas Sarkozy se rozhodl, že ze svého soukromí učiní věc veřejnou: máme tu královu snídani, králův oběd, královo ukládání se na lože i královy milenky,“ řekla Royalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám