Hlavní obsah

Patnáctiletý Nor hrozil masakrem ve škole, zadrželi ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

V Norsku byl v pondělí podle agentury DPA zadržen patnáctiletý student střední školy v Kjennu nedaleko Osla, který hrozil, že v ní spáchá masakr. Hrozba se objevila na videozáznamu zveřejněném na serveru YouTube. Video v neděli objevil učitel školy, která byla v pondělí preventivně uzavřena.

Článek

Student byl v noci na pondělí zadržen. Policie na základě IP adresy zjistila, kdo vlastní počítač, z něhož bylo video v sobotu zadáno. Na 50sekundovém videu se za doprovodu hudby objevila fotografie školy a snímek šesti pedagogů. Hlas oznamoval: "Jednoho dne to přijde, bude to krvavý stroj, jednoho dne zemřete."

Student musel policii podat vysvětlení, které úřady nekomentovaly. Náčelník policie v Lorenskogu Jens Bruun pouze uvedl, že si policie nemyslí, že měl mladík nějakou zbraň.

Školu v Kjennu asi 15 kilometrů východně od Osla navštěvuje na 400 studentů ve věku od 13 do 17 let.

Masakry ve školách poznaly USA a Evropa

Od 7. listopadu bylo v severských zemích evakuováno několik škol. Tehdy student ve Finsku zabil ve své škole osm osob než se sám zastřelil. Před tímto masakrem rozšířil osmnáctiletý student Pekka-Eric Auvinen na YouTube video, kde o svých úmyslech informoval.

Střelby ve školách už předtím zažilo několikrát Německo, netragičtější je ale případ z Virginie, kde student zabil 32 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám