Hlavní obsah

V Norsku dopadli nebezpečného pedofila, měl zneužít až 400 chlapců

OSLO

Norská policie v pátek dopadla jednoho z nejhledanějších mužů v zemi, pedofila, který je spojován se zneužitím nejméně 150 chlapců. Je však možné, že 55letý muž přezdívaný Kapsář od sedmdesátých let zneužil 300 až 400 chlapců ve věku od šesti do dvanácti let.

Článek

Muže dopadli v Bergenu. "V současnosti čelí obvinění v 11 případech obtěžování," oznámila norská prokuratura. Většina útoků se odehrála na jihu a západě Norska. „Nevylučujeme, že se obvinění rozšíří. Máme více než 150 případů, v nichž ho podezříváme,“ uvedl žalobce Jorid Kile Berg z okrsku Follo.

První zaznamenaný případ zneužití, v němž Kapsář figuruje, je z let 1976 a 1977, poslední z loňského 14. července. „Policie je přesvědčena, že Kapsář po dlouhou dobu sexuálně obtěžoval velké množství chlapců na celém jihu Norska," uvedl policista Arne Joergen Olafsen z okrsku Follo. V prohlášení se dále píše, proč se ho nedařilo dopadnout: "Po dlouhou dobu se případy zneužití vyšetřovaly jednotlivě a muž měl pozoruhodnou schopnost dělat se neviditelným."

K jeho potvrezení jeho podílu na zneužívání napomohla lednová prohlídka jeho bytu, kde policisté získali DNA. Policie však po něm usilovně pátrala už předtím. „Obviněný byl hledáčku policie od konce listopadu 2007,“ uvedl jeden z policistů.

Na muže upozornil policii bývalý policista, který si spojil informace o zneužívání z médií s případem, který vyšetřoval v roce 1999. Už tehdy se obejvovaly v novinách jeho identikity a snímky z bezpečnostních kamer.

:. "Kapsář" na záběru bezpečnostní kamery

Past na chlapce - děravá kapsa u kalhot

Muži se přezdívalo Kapsář, neboť chlapcům říkal, že má v kapse svých kalhot díru , kterou mu něco propadlo, tak aby mu to pomohli vyndat. Pokud mu vyhověli, chytil je, odvlekl a nutil k orálnímu sexu. Někdy měl také v kapse lepící pásku. Své oběti si vybíral na koupalištích, toaletách, ale také na ulici.

Zatčený je podle vyšetřovatelů dobře situovaný, rozvedený a má dvě dospělé děti. Podle internetového vydání norského listu Aftenposten byl muž žijící v okolí Bergenu již jednou zatčen v roce 1999, ale později byl opět propuštěn na svobodu. Jeho bratr pracoval u policie, ale zřejmě o případech nic nevěděl.

Reklama

Související témata:

Související články

Pedofil dostal v USA 152 let vězení

K trestu 152 let vězení odsoudil v pondělí tribunál v Kalifornii pětašedesátiletého muže za pohlavní zneužívání dvou dvanáctiletých chlapců....

Výběr článků

Načítám