Hlavní obsah

Požár v londýnské nemocnici způsobil škodu za půl miliardy liber

Novinky, rei, The Daily Telegraph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Středeční požár nemocnice v londýnské čtvrti Chelsea způsobil škody za půl miliardy liber (asi 20 miliard korun). Nemocnice je předním centrem léčby rakoviny ve světě a požár jejího horního patra, při němž bylo zničeno zařízení a střecha, uvedl ve zmatek léčbu tisíců pacientů z celého světa. Informoval o tom britský deník The Daily Telegraph.

Článek

Požár dostali hasiči pod kontrolu během středečních večerních hodin. Vedení nemocnice muselo evakuovat přes 150 pacientů a 800 zaměstnanců. Na postiženém patře byly naštěstí díky nedávným vánočním svátkům v provozu jen čtyři z dvaceti pokojů pro pacienty.

Celkový rozsah škod se stále zjišťuje. Oheň zničil pět operačních sálů, dva nemocniční pokoje a dvě třetiny střechy. Škody zaznamenali také v laboratořích. Podle profesora Karola Sikory z nemocnice v londýnské části Hammersmith mohou rekonstrukce trvat až dva roky.

První fáze evakuace byla dramatická, dva pacienty museli vzbudit z narkózy uprostřed probíhající operace. Budova byla plná kouře, dva hasiče a dva nemocniční zaměstnance, kteří se nadýchali zplodin, museli ošetřit.

Příčina požáru stále není jasná, původně se hovořilo o vadné klimatizaci v novější části budovy, o kterou byla původní stavba z viktoriánského období rozšířena.

Royal Marsden Hospital

Royal Marsden Hospital, která byla založena roku 1851, sídlí od roku 1862 na současné adrese ve Fulham Road. Je jednou z prvních nemocnic na světě, která se specializovala na léčbu a výzkum rakoviny. Ročně je zde ošetřeno na 40 000 pacientů z Británie i ze světa.

Reklama

Související články

V Londýně evakuovali kvůli požáru nemocnici

Londýnští hasiči bojovali ve středu ve čtvrti Chelsea s požárem v nemocnici Royal Marsden Hospital, která patří mezi nejvýznamnější centra léčby rakoviny...

Výběr článků

Načítám