Hlavní obsah

Útoky ve vlacích dokumentují růst násilí mladistvých v Německu

Novinky, DPA, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Německá policie v úterý oznámila, že pátrá po třech mladících, kteří minulou neděli zaútočili na cestující ve vlaku v Mnichově. Incident podobný tomu, který se v Mnichově udál před dvěma týdny, vyvolal v Německu debatu o růstu násilí mladistvých, z nichž mnozí jsou potomky přistěhovalců.

Článek

Nedělní incident začal v mnichovském vlaku tím, že dva pětačtyřicetiletí muži požádali skupinu mladíků, aby ztišili hudbu reprodukovanou z jejich MP3 přehrávače. Jeden z mladistvých vyskočil a udeřil muže, který si stěžoval do obličeje.

Poté, co muži z vlaku vystoupili, trojice je pronásledovala. Jednoho z nich mladíci srazili na zem a zranili kopanci. Druhého muže zasáhli kusem cihly do hlavy.

Podobně dopadl muž, který před dvěma týdny v mnichovském metru upozornil kouřící mladíky, že to ve vlacích není povoleno. Sedmnáctiletý Řek a jeho dvacetiletý kamarád tureckého původu teď čelí obvinění z pokusu o vraždu.

Nárůst útoků mladistvých, z nichž mnozí jsou potomky imigrantů, kteří se v Německu usadili v 60. letech, vyvolal v zemi debatu o zločinnosti mezi přistěhovalci. Hessenský předseda Roland Koch řekl, že v zemi je „příliš mnoho cizích kriminálníků“.

Pravicoví politikové volají po nových nápravných ústavech či deportacích nepřizpůsobivých jedinců. „Musíme zpřísnit tresty. Jestliže pak neuspějeme s integrací, vyhoštění je poslední možností, která zbývá,“ nechal se slyšet bavorský předseda Günter Beckstein.

Reklama

Výběr článků

Načítám