Hlavní obsah

Ve Francii v noci zase hořela auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francie prožila poměrně klidnou silvestrovskou noc, ale i tak během ní shořelo přes 370 aut, což ukazuje, že obliba této pochybné zábavy v některých vrstvách moc nepolevuje. Nejmohutněji se slavilo na pařížské třídě Champs-Elysées, kde se kolem půlnoci shromáždilo na 400 000 lidí.

Článek

Tamní oslavy byly poznamenány menšími incidenty mezi policií a mladými výtržníky, kteří si to s policisty takříkajíc přišli rozdat.

Policie ráno oznámila, že v noci v zemi shořelo 373 aut a bylo zadrženo 259 lidí. Počet zničených vozů je o něco nižší než před rokem, počet zadržených skoro stejný. Čtyři policisté byli lehce zraněni, nejsou ale hlášeny žádné závažné incidenty.

V Paříži se kromě Champs-Elysées největší davy shromáždily pod Eiffelovou věží a na protilehlé esplanádě paláce Trocadéro - tam bylo dohromady asi 100 000 lidí. Na bezpečnost dohlíželo 4500 policistů a četníků. V zájmu bezpečnosti na silnicích a bezproblémového návratu slavících je v Paříži až do poledne městská doprava bezplatná.

Reklama

Výběr článků

Načítám