Hlavní obsah

Britská vláda má další ostudu kvůli ztrátě osobních dat 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Už potřetí v posledních několika týdnech čelí britská vláda skandálu, který se týká ztráty osobních dat několika stovek tisíc občanů. Tentokrát se laxnost úřadů projevila tím, že z kartoték státní zdravotní služby (NHS) zmizela citlivá data o pacientech. Informoval o tom nedělník Sunday Mirror.

Článek

K nalezení prý nejsou například záznamy týkající se lidí trpících rakovinou; podle ministerstva zdravotnictví prý ale neexistují důkazy o tom, že by informace někdo zneužil, napsal Sunday Mirror.

Konkrétní pochybení se týkají například toho, že z pobočky NHS v londýnské čtvrti Hackney se ztratily disky se záznamy 160 000 dětí. V hrabství Kent zase místní zdravotní služba nedokáže dohledat záznamy 266 pacientů trpících rakovinou.

Vlna podobných informačních úniků ze státních úřadů v poslední době vážně znepokojuje britskou veřejnost. První skandál se rozhořel koncem listopadu, kdy se ukázalo, že celní a berní služba ztratila dva disky s osobními a bankovními údaji o více než sedmi miliónech rodin s dětmi.

Podruhé úřady chybovaly tento týden. Ministryně dopravy Ruth Kellyová se totiž přiznala, že její úřad ztratil nosič se jmény, adresami a telefonními čísly asi tří miliónů absolventů autoškol.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám