Hlavní obsah

Belgický soud propustil údajné teroristy

BRUSEL

Belgický soud v sobotu propustil 14 osob, které policie v pátek zatkla kvůli údajnému napojení na teroristickou síť Al-Káida. Zpřísněná bezpečnostní opatření však v zemi platí nadále, informovaly tiskové agentury.

Článek

"Všichni ti lidé byli ráno propuštěni, protože proti nim nejsou dostatečné důkazy," prohlásila mluvčí státního zastupitelství Lieve Pellensová. Doplnila však, že zpřísněná protiteroristická opatření, která Belgie v pátek přijala, zůstanou v platnosti po celé svátky.

Belgická policie v pátek zatkla 14 údajných islámských aktivistů při odhalení pokusu o osvobození jistého člena Al-Káidy. Ten byl v roce 2004 odsouzen k deseti letům vězení za přípravu pumového atentátu na kavárnu na americké vojenské základně v Kleine Brogel.

Země přijala preventivní protiteroristická opatření, přestože úřady neměly žádnou zprávu o konkrétní přípravě nějakého atentátu. Policie posílila hlídky na bruselském letišti, ve stanicích metra a na vánočních trzích v centru města, které jsou přeplněné nakupujícími.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám