Hlavní obsah

Manželka věděla, že Brit prohlášený za mrtvého žije

LONDÝN

Manželka Johna Darwina, který se po letech od zmizení a prohlášení za mrtvého objevil v sobotu v Londýně, věděla, že manžel žije. Ve čtvrtek přiznala, že jejich společná letní fotografie z Panamy, kterou z internetu přetiskly noviny, je pravá. Policie Darwina zatkla ve středu pro podezření ze zpronevěry.

Foto: Cleveland Police/Handout , Reuters

John Darwin měl být přes pět let mrtvý.

Článek

Synové páru ve čtvrtek vyjádřili své zmatení z případu. „Jestli je to celé pravda, stali jsme se oběťmi velkého švindlu,“ prohlásili s tím, že od otcova zatčení s matkou nemluvili.

Darwin zmizel v březnu 2002 za nevysvětlitelných okolností, když se projížděl ve člunu po moři u svého bydliště v severoanglickém Hartlepoolu. Jeho zmizení oznámila policii jeho žena Anne. Po intenzivním pátrání, do něhož byla zapojena i letadla, se podařilo nalézt jen několik trosek Darwinova člunu. O půl roku později Anne požádala úřady, aby byla prohlášena za vdovu.

Darwin se překvapivě přihlásil v sobotu na londýnské policejní stanici. Tvrdil, že si nic nepamatuje, ale že se domnívá, že po něm zřejmě bylo vyhlášeno pátrání. Policistům připadalo podivné, že přes údajnou ztrátu paměti byl sedmapadesátiletý muž opálený a zjevně v dobré zdravotní kondici. Pracují s verzí, že před lety zmizel kvůli zpronevěře.

O další záhadu se postarala Darwinova pětapadesátiletá žena Anne. Pouhých několik týdnů před manželovým návratem prodala rodinný dům a další majetek a odcestovala z Británie. V rozhovoru pro Daily Mail se ze svého nového bydliště v Panamě přiznala, že dostala peníze z životní pojistky po manželovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám