Hlavní obsah

SuperStar na Slovensku nebavila, ale rozplakala

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Zábavný pořad Slovensko hledá SuperStar se při posledním přímém přenosu změnil v nechtěné drama. Soutěžící byli totiž nuceni oznámit smrt dvou těžce nemocných dětí, kterým byl večer věnovaný a kterým chtěli finančně pomoci.

Článek

Dvouletá Adélka a 15letá Veronika se totiž přímého přenosu televize Markíza nedožily. Pod dojmem těchto smutných zpráv v původně zábavném pořadu plakali soutěžící, členové poroty, diváci v sále i u obrazovek.

Zkušené moderátorce Adéle Banášové došla slova a se slzami v očích odešla do zákulisí. Nejtvrdší porotce Pavol Habera pod dojmem událostí zcela přestal hodnotit soutěžící a další porotkyni Daře Rolinc stékaly po tvářích slzy.

Nejhorší to měli soutěžící, kteří několik dní před finálovým večerem navštívili rodiny nemocných dětí a odevzdali jim šek v hodnotě několika desítek tisíc slovenských korun.

V přímém přenosu však byli nuceni oznámit, že dvě z dětí mezi tím zemřely. Jedna z favoritek soutěže 15letá Dominika Mirgová například navštívila rodinu dvouleté Adélky, která doslova několik hodin před zahájením přímého přenosu podlehla rakovině.

"Měla jsem velké problémy potlačit emoce, zazpívat písničku a nerozplakat se," přiznala.

Původně zábavný pořad, který sleduje také velké množství dětí, se tak změnil v drama. "V podobných projektech je spojení soutěže a charity zcela běžné. Nikdo nemohl tušit, že to bude mít tak tragický vývoj," vedla mluvčí televize Oľga Dúbravská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám