Hlavní obsah

Španělské kliniky likvidovaly nenarozené plody v osmém měsíci

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BARCELONA

Španělská policie vyšetřuje čtyři kliniky v Barceloně, které měly provádět ilegální potraty u žen do osmého měsíce těhotenství. Policisté v nich tento týden objevili zařízení napojená k drenážím, která sloužila k likvidacím plodů. Peruánský šéf klinik Carlos Morín, jeho manželka a čtyři kolegové skončili ve vazbě.

Článek

Nalezená zařízení byla podle policejních zdrojů používána jen brzy nad ránem, protože byla hlučná. Nyní je zkoumají laboratorní technici, kteří se snaží najít vzorky DNA shodné s bývalými klienty kliniky. Španělé jsou novými zjištěními šokováni.

Konzervativní list ABC objevené stroje přirovnal k zařízení v nacistických vyhlazovacích táborech. Zatčení následovala po vznesení trestního oznámení ze strany jedné křesťanské organizace a po měsících policejních odposlechů telefonátů klinik.

Šéf klinik Ginemedex, Bamamedic, EMECE a TCB, které měly mít širokou klientelu z celé Evropy, odmítá s policií spolupracovat. Už minulý rok ho však natočil dánský televizní štáb, jak nabízí potrat novinářce v sedmém měsíci těhotenství. Vydal jí potvrzení, že je psychicky nemocná.

"Do srdce aplikujeme toxin, který zapřičiňuje okamžitou smrt plodu," vysvětlil před skrytou kamerou s dodatkem, že procedura by stála 4000 eur (přes 100 tisíc korun). Španělské právo potraty povoluje pouze v případě znásilnění, vážného poškození plodu nebo rizika ohrožení zdraví matky. Musí být ovšem vykonáno nejpozději do 22. týdne těhotenství. Ve Španělsku je podle statistik provedeno na 90 tisíc potratů za rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám