Hlavní obsah

Slovák se zabarikádoval v domě a vyhrožoval výbuchem

Právo, Novinky, Ivan Vilček
LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

V centru Liptovského Mikuláše se v úterý ve svém bytě zabarikádoval 46letý muž a vyhrožoval, že vyhodí celý dům do povětří. Podle televize TA3 je muž bývalým příslušníkem Slovenské informační služby (SIS). Při zásahu policie se muž pokusil o sebevraždu.

Článek

Bývalého příslušníka SIS nejprve navštívila ráno pracovnice obvodního úřadu. Otevřel jí rozrušený a se zbraní v ruce. Tvrdil, že má výbušninu, pomocí které vyhodí celý dům do povětří. Při rozhovoru se poléval benzínem a benzín údajně také pil.

Policie dům obklíčila a následně evakuovala. Technici odpojili budovu od přívodu plynu, elektřiny i vody. Muž se před policisty polil benzínem a zapálil. Policisté ho uhasili a zajistili odvoz do nemocnice. Pyrotechnik při prohlídce bytu opravdu našel funkční výbušninu, kterou následně zneškodnil za městem.

V letech 1997 až 1998 pracoval muž na Krajském ředitelství policejního sboru v Žilině jako kriminalista. Později se stal příslušníkem tajné služby. Legálně vlastní několik zbraní. Hrozí mu až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám