Hlavní obsah

Londýn vyděsil obrovský požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Hustý černý dým zahalil v pondělí východní část britské metropole Londýna. Hořelo staré skladiště ve čtvrti Stratford, které oheň zcela zničil. Večer se 75 hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu. Policie ale vyloučila, že by mohlo jít o teroristický útok.

Článek

Nasazeno bylo 15 hasičských vozů a 75 hasičů, kteří bojovali s ohněm přes čtyři hodiny. Policie incident vyšetřuje, ale vyloučila, že se jedná o teroristický útok. "Nemáme nic, co by v tuto chvíli naznačovalo, že jde o něco jiného než o požár," sdělil policejní mluvčí. Příčinu požáru však zatím nezná.

Ohnisko požáru bylo lokalizováno asi sedm mil od letiště City Airport v ulici Waterden Road v městské části Stratford, kde má stát stadión hostící letní olympijské hry v roce 2012. Na místě zasahuje na 75 hasičů. Přestože hoří poblíž letiště, provoz na něm to nijak neovlivnilo.

Foto: REUTERS/Simon Newman

"Jsme pět mil od místa požáru. Kouř je sice hnán na jih, ale nijak neovlivňuje naše operace, letadla dál startují a přistávají," uvedl mluvčí letiště Charles Buchanan.

Podle mluvčího hasičů vypukl požár ve 12:06 místního času. Hoří ve starém skladišti určeném k demolici, které stojí poblíž rychlodráhy vedoucí do Eurotunelu pod Lamanšským průplavem. 

Foto: ČTK/AP

Na dráze byl však přerušen provoz mezi Stratfordem a Dalstonem, protože stanice Hackney Wick je zahalena dýmem, ale spoje z kontinentální Evropy podle mluvčího drah jezdí normálně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám