Hlavní obsah

Znásilnění přihlížel 13letý, podílel se na něm 14letý

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tři mladíci ze slovenského okresu Sabinov jsou obviněni ze znásilnění 55leté ženy. Brutálnímu činu 19letého Michala, 16letého Andreje a 14letého Daniela asistoval jen 13letý Václav. Pachatelé byli dopadeni a skončili ve vazbě. Hrozí jim vězení na pět až deset let, 13letého chlapce odevzdala policie rodičům.

Článek

Skupina mladíků se bez problémů dostala do neuzamčeného domu oběti v obci Rožkovany. Žena čekala na syna, a tak nechala dům otevřený.

"Andrej ženu napadl a svlékl ji pyžamo. Žena utekla do druhého pokoje, ale mladíci ji pronásledovali i tam. Tři ji drželi a jeden ji znásilnil," uvedla prešovská policejní mluvčí Magdaléna Fečová. Po spáchání činu uprchli.

Krvácející ženu našel syn, který zavolal policii a záchranku. Ženu museli lékaři prešovské nemocnice operovat. Podle televize Markíza ji pachatelé strkali do pohlavních orgánů lžičky. Žena je v šoku a bojí se vyjít na ulici.

Před soudem stane jen trojice útočníků, přihlížející Václav kvůli svému věku ne, protože hranice trestní odpovědnosti činí na Slovenskku 14 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám