Hlavní obsah

Tři děti zemřely v Maďarsku pod hromadou písku

Právo, ivi (Budapešť)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Tři děti ve věku 12 let zemřely v úterý pod hromadou písku u maďarské obce Sümegprága na jihozápadě země. Děti si hrály na nelegální skládce písku, když se hromada uvolnila a zasypala je. Hasiči je hledali několik hodin a po vyproštění už nejevily známky života.

Článek

Jak pro agenturu MTI uvedl velitel hasičů János Zöld, bylo potřeba přemístit velké množství písku, aby se všechna tři těla podařilo najít.

Děti odpoledne odešly z vesnice. Když se večer nevrátily, rodiče požádali o pomoc hasiče. Podle hasičů si děti vyhloubily v hromadě písku tunel. "Tunel se následně probořil a děti neměly šanci. Těla dvou chlapců jsme našli na začátku hromady a třetí tělo bylo hodně hluboko," dodal Zöld.

"V okolí nebyly žádné tabule upozorňující na nebezpečnou skládku. Nebyla tam ani cedule, která by zakazovala vstup na toto území," sdělil Zöld. Velitel místní policie Zoltán Tóth potvrdil, že zahájili vyšetřování, komu skládka písku patří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám