Hlavní obsah

Španělská nemocnice přijala těhotnou jedenáctiletou dívku

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PONFERRADA

Nemocnice El Bierzo ve španělské Ponferradě přijala minulý týden jedenáctiletou těhotnou dívku, informovala ve středu španělská média. Není jisté, kdo je otcem očekávaného dítěte, ani zda dívka může podle zákona podstoupit potrat.

Článek

Dívka, která žije s ovdovělým otcem, byla v pondělí propuštěna domů a její zdravotní stav je dobrý. Podle některých zpráv se vyšetřovatelé domnívají, že dívka byla znásilněna, zdroje totiž uvádějí, že měla pohlavní styk s osobou starší 14 let. Jiné zprávy hovoří o dobrovolném styku dívky se vzdáleným bratrancem.

Není ani jisté, zda dívka podstoupí interrupci, což by s ohledem na její fyzickou a psychickou nevyspělost, byl obvyklý postup. Podle španělských zákonů totiž nesmí žena podstoupit potrat, jestliže je těhotná déle než 22 týdnů, bez ohledu na to, zda byla znásilněna či nikoliv. Jak dlouho je dívka těhotná, úřady nezveřejnily. Proslýchá se ale, že zřejmě potrat podstoupí.

Podle místního deníku porodily v posledních měsících v ponferradské nemocnici nejméně dvě dívky ve věku mezi 15 a 18 lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám